8/30/15

Blueberry tart





Blueberry tart
ブルーベリータルト

Rustic tart:) 素朴なタルトです。




Every summer, my mom and I pick a lot of blueberries in grandma's garden.
7 years ago, mom planted the baby tree there brought from Osaka, and it has grown fast. 
Picking blueberries became a regular family event during visiting in grandma's house.
By the way, this cake was made in Japanese house's kitchen that I stayed for a while in Vancouver:) These blueberries were from Richmond.

毎年、夏になるとおばあちゃん家の庭でたくさんのブルーベリーがとれます。
7年程前に母が大阪から持っていった苗木はあっという間に成長しました。
今ではブルーベリー狩りが私にとっての夏の風物詩です。
毎日毎日とらないと、すぐに腐ってしまいます。鳥もたくさん食べにきます。
ところで、このケーキはバンクーバーにいる頃に作ったもの、リッチモンドのブルーベリー:)




Recipe

Serving for 8
八人分
Ingredients
材料


*Tart dough*

6 ounces all purpose flour / 薄力粉……160g
80g sugar / 砂糖……80g
85g unsalted butter / 無塩バター……85g
20ml milk / 牛乳……20ml

*Filling*

300g blueberries / ブルーベリー……300g
1 tbsp sour cream / サワークリーム……大さじ1
1 tbsp sugar / 砂糖……大さじ1
1 egg / 卵……1つ


---Make the dough / タルト生地---

Preheat : the oven to 200˚C / 400˚F
オーブン予熱:200˚C
オーブンは、当時キッチンにビルトインされているものでこの温度、時間でしたが、ご家庭のオーブンに合わせて見ながら調節ください。
とくにタルトにブルーベリーを入れてからの、二度目のオーブンは短くても大丈夫です。

In a bowl, mix the sugar and butter until fluffy. Add the flour, and mix these until become coarse crumble. Add the milk, mix again, and gather the dough.
Pour the dough evenly into a tart pan, and press the dough to make flat. At the first, press the center of the dough, and the edge, the side in the end. Prick the dough with a fork few times. Bake for 20 minutes in the oven.
Take the crust out and lower the temperature to 180˚C / 360˚F, pour in the blueberries, and return into the oven for 15 minutes.

砂糖とバターをボウルに入れ、なめらかになるまで混ぜる。薄力粉を加えたら、粗くポロポロの状態になる程度まで混ぜる。牛乳を加え、さらに混ぜ、ひとまとめにする。
タルト型に生地を入れ、平らにのばす。真ん中から端、側面、と徐々にのばすとやりやすい。フォークでピケをしたら、オーブンに入れ20分間焼く。
その後オーブンから取り出し、ブルーベリーをのせ、180˚Cでさらに15分間焼く。

---Make the filling and bake / フィリングと仕上げ---

In a bowl, mix the sour cream, sugar, and the egg. Pour the mixture evenly on the tart after take it out the oven, and bake it more 15 minutes. Leave in the turned off oven for another 15 minutes.

Cool completely, and powdered sugar before serving.

ボウルにサワークリーム、砂糖、卵を入れ混ぜる。ブルーベリーをのせ焼いておいたタルトに均等に流し込む。さらにもう15分焼き、その後オーブンを切って、15分放置。
粗熱がとれたら、冷蔵庫で完全に冷やす。サーブする前に、粉砂糖をかけて。




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