About me



Welcome to Foodie from Japan!


Hello, I am Nana living in Yamaguchi prefecture, Japan.

I was born and raised in Osaka. Starting to take pictures, when I was in high school, then studied photography in Japan Institute Of Photography And Film for 2years. After moving to Tokyo, I worked as a photographer assistant in Daikanyama photography studio. I used to do fashion photoshoots to collect own works for a portfolio. Here is the link. Fashion shootings
Since I moved to Vancouver in 2012, I've taken pictures of food and uploaded them online. Vancouver is such a cool cosmopolitan foodie city! I had so many experiences about multicultural food, restaurants, cooking, organic produces, and ayurvedic diet. Those experiences made me more curious about food and even farming. My hometown, Osaka is the second biggest and the busiest city in the country. After living in Canada, my mind was changed. I couldn't live in the city part anymore. So, decided to move to Yamaguchi prefecture, which is the countryside in west of Japan, also where my grandma lives and grows her vegetables. Recently, I spent few months in Care Taker Farm in New Zealand to learn permaculture and organic farming. My life there was totally intense and amazing. Now I'm into natural way of living more and more!  
On Foodie from Japan, I am going to upload the recipes which made in Vancouver, and also experiment fusion food with Japanese ingredients, such as Tofu, Rice, Kombu, Seaweed, Miso, and what not. I'd love to share my recipes with everyone, try to taste!

In Vancouver, my friend, Sarah and I worked for a cook book "Kata's Cookbook" which Kata the cat teaches you how to make delicious authentic food in your kitchen:) Kata's Cookbook is now available on Amazon.com and Amazon.co.uk. We have English ver. and Japanese ver. 
If you are in Japan, you can get the book in a couple of days from me.  just let me know via Email or message:) 


Foodie from Japanへようこそ。大阪出身のNanaです。高校生の頃から写真を撮りはじめ、日本写真映像専門学校を卒業後、東京の代官山スタジオでフォトグラファーアシスタントを経験しました。その頃、ブック用に撮りためた作品がたくさんあります。主にファッション撮影をおこなっていました。こちらからご覧になれます。Fashion shootings
2012年にカナダへ留学し、移民の国で世界のレストラン、料理、オーガニック農作物からアユールヴェーダ式食事療法まで様々な食文化に触れました。その頃から元々好きだった料理にのめり込み、友人とクックブックを制作したり、オンラインにフードフォトを載せはじめました。カナダでの経験がきっかけとなり、今では自分の手で安全でおいしい野菜を作りたいと思うまでになりました。つい最近、ニュージーランドのパーマカルチャーを実践しているオーガニックファームでの生活を終え帰国、祖母が住む山口県の田舎へ引っ越しました。これからは持続可能な暮らし、自給自足を目標に地に足のついた生活を目指していきます。
Foodie from Japanでは、これから昆布や大豆製品など、日本の食材と海外の食材を組み合わせた料理を紹介していければな、と思っています。同時に、スイスチャードやビーツ、ブルガー小麦、ポレンタ、様々なスパイスなど、日本では珍しい食材にもチャレンジしています。よかったら、一度ためして感想を聞かせてください:)
そして、カナダのバンクーバー滞在中に友人Sarahと作成していたクックブックが完成しました!"Kata's Cookbook"こちらは世界中からの伝統的なレシピに+αのアイデアで、誰にでも作りやすいワールドワイドなクックブックとなっています。主人公のネコのカタちゃんがそれぞれの国の友だちに出会って、料理をマスターしていくというストーリー仕立てになっていますので、お子さんのプレゼントにもピッタリです。英語版と日本語版があるので、英語のレシピでつくってみたい、という方には英語版をおすすめします。
現在海外在住の方にはAmazon.comAmazon.co.ukのご利用が便利ですが、国内の方へは個人的に配送させていただきますので、メールかメッセージでお知らせください。

"Kata's Cookbook" in Japanese/English
日本語版/英語版 ¥1200+配送料¥210


@Kitsilano beach



Nana






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