8/29/15

Tabbouleh



Tabbouleh
タブレ



Looks special! It's originally from lebanon.
The first mouthful of this tabbouleh takes you to middle eastern cuisine.
You'll be surprised, what a flavorful dish! 

この見た目不思議なサラダはレバノンのお料理です。
夏にピッタリのミントとパセリをたっぷり使った爽やかすぎるサラダ。
ブルガー小麦という日本では少しめずらしい小麦を使います。
(輸入食料品店などで手に入ると思います。)






Recipe
Serving for 2
二人分
Ingredients
材料


1 1/2 cups parsley / パセリ……2 カップ
1/4 cup mint / ミント……1/3 カップ
2 spring onions / 細ネギ……2本
2 tomatoes / トマト……2個
1/2 cup mid-sized bulgur wheat / ブルガー小麦……125ml
1/4 cup lemon juice / レモン果汁……大さじ4
1 pinch cinnamon / シナモン……ひとつまみ
1 pinch clove / クローブ……ひとつまみ
1 pinch nutmeg / ナツメグ……ひとつまみ 
2  1/2 tbsps olive oil / オリーブオイル……大さじ2 1/2
Salt and pepper to taste / 塩こしょう……少々


Rinse bulgur wheat 2-3 times, and soak it in hot water to soften.

ブルガー小麦を数回洗い、お湯につけてやわらかくなるまで戻す。ボウルや鍋に熱湯を入れ、フタをしておくといい。

Chop tomatoes and green onions,  mince parsley and mint. In a bowl, put soaked bulgur wheat, and add other ingredients together. Toss well, and before serving, let cool in fridge for at least two hours.

トマトと細ネギを細かく切り、パセリとミントをみじん切りにする。ボウルに戻したブルガー小麦とすべての材料を入れ、混ぜる。冷蔵庫で最低2時間冷やしてできあがり。


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