Spaghetti squash spaghetti
そうめん瓜のスパゲティ
Do you know what spaghetti squash is? Its content looks as if it is spaghetti! though it's exactly squash, and tastes like, yes, squash. As I knew this squash from the conversation with my friend in Canada, I was surprised, one memory just came up to my mind. I thought it sounds familiar, I must have had it before in Japan:) One day, my mom bought a strange gourd, she called that "Soumen Uri", which means "Thin wheat noodles gourd". ( that noodle is very popular as real feeling summer food in Japan) Anyway, we had the strange gourd as a "Sunomono" dish / vinegared gourd, kind of quickly prepared pickles. I remember.... I was impressed by the sense of the its name, "Soumen"="Spaghetti" and, "Uri"="Squash". They are almost same meaning, but different words in each countries. now, I can say they're the same vegetable! checking wikipedia:) and also this is the best healthiest meal ever! doesn't contain gluten.
スパゲティスクアッシュを知っていますか。割るとまるでスパゲティのような中身をしています。スクアッシュというのは、英語圏でかぼちゃや瓜のことをさす分類名みたいなものです。ほんのりかぼちゃの味。私がカナダで友達と話していたとき、このスクアッシュの存在を知って、とても驚きました。Spaghetti squash? なんか聞いたことのある名前、きっと日本で食べたことがあるに違いない。そして、ある思い出がよみがえりました。母親が変な瓜を買ってきたか、もらってきた日のこと。彼女はそれを「そうめん瓜」と呼び、中身がまるでそうめん状になっている瓜だと言いました。そのとき食べた味の記憶はあやふやだけど、私たちはそれを酢の物にして食べた気がする。
その出来事を思い出して、あっ!あのそうめん瓜が英語になると、Spaghetti squashになるのかー、、、と納得しました。
同じ野菜でも、言葉がその国の食べ物に置き換えられていることに、すごく感動したんです。
その後調べてみると、ウィキペディアでやはり同じ野菜だと分かりました。これはグルテンフリーで作れるスパゲティができます。
好きな味付けでつくってください、これはただトマトソースを和えるだけのシンプルレシピ。
Scooped out the squash after baking in the oven.
オーブンで焼いた後、かきだしたそうめん瓜。
Recipe
Serving for 1-2
ちょこっと二人分
Ingredients
材料
a middle size spaghetti squash / 中くらいのそうめん瓜 1つ
moderate tomato sauce for two portion/ トマトソース 二人分の適量
1tbsp Olive oil / オリーブオイル 大さじ1
1clove garlic / にんにく 1片
salt and pepper / 塩こしょう
Parmigiano reggiano / パルミジャーノ・レッジャーノ
Preheat the oven to 170˚C / 340˚F
オーブン予熱 170˚C。
Cut a middle sized spaghetti squash in half lengthwise, scoop out seeds and gut from it, and bake for 40minutes or until soft in the oven.
そうめん瓜を半分縦長に切り、種とわたを取り除く。予熱しておいたオーブンで約40分、もしくはやわらかくなるまで焼く。
After baked the squash, scoop out inside with a spoon. Heat a pan with olive oil, saute garlic and the spaghetti squash, sprinkle salt and pepper to taste. Serve in dishes, pour warm tomato sauce on it, and grind parmigiano reggiano.
そうめん瓜をオーブンから取り出し、中身をスプーンでかきだす。フライパンにオリーブオイルを熱してにんにくを炒め、そうめん瓜を軽く炒める。塩こしょう少々ふりかける。皿に盛り、温めたトマトソースをかけ、パルミジャーノレジャーノを削る。
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