Beet smoothie
ビーツスムージー
Beets.....I had never done this strange roots in Japan before came to Canada, though I knew there exist special sugar which is made by beets. Actually, I tried to cook with the sugar several times, that's all I had experience with them. But finally, I got two organic real ones from Farmers market at UBC! My friend told me that beets can be very good smoothie, I decided to make it.
ビーツ、カナダにくる前まで、一度も挑戦したことのなかった不思議な野菜。もちろん砂糖大根からできているてんさい糖のことは知っていたし、実際料理にも使っていたけれど、ビーツに関することは何も知らなかった。カナダでファーマーズマーケットに出向くようになって、いつか何か作ってみたいと思っていた。今回はUBCのファーマーズマーケットで手に入れたオーガニックビーツ、スムージーにするととてもいいらしいと言う友達のアドバイスを聞きました:)
What a beautiful beet color! During cooking, the color will stick everywhere, be careful about your clothes and a cutting board.
なんてきれいなビーツ色♡料理の最中はこの色がどこにでもくっつくので、服やまな板など、注意してね。
Recipe
Serving for 2
二人分
Ingredients
材料
1 mid-sized beet / ビーツ……中1個
1 ripe banana / 熟れたバナナ……1本
200ml soy milk / 豆乳……200ml
1tsp maple syrup / メープルシロップ……小さじ1
Add 1/2tsp lemon juice, if you like.
お好みでレモン果汁を最後に加えてもいいです。
In a juicer, put peeled and cut beet, banana, soy milk, and maple syrup. Mix together.
ジューサーに、皮をむいて切ったビーツとバナナ、豆乳、メープルシロップを入れて混ぜる。
It's made with a yellow beet. This tastes softer:)
黄色いビーツでも作ってみました。こっちの方が少し味がやさしい。
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